Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti, utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (Uredba, GDPR) i ostalim propisima koji određuju pravila zaštite osobnih podataka, objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim aktivnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana sa zaštitom vaše privatnosti i vaših osobnih podataka.  

TEMELJNO NAČELO NAŠEG DJELOVANJA JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka temeljna su ljudska prava. Mi na Hrvatskom institutu za kineziologiju imamo dužnost brinuti za privatnost pojedinaca čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo. Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

Hrvatski institut za kineziologiju drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih sadašnjih, bivših i potencijalnih polaznika stručnog osposobljavanja, naših zaposlenika i vanjskih suradnika:

 • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
 • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
 • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
 • Nikada ne prodajemo, ne posuđujemo niti distribuiramo osobne podatke
 • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja
 • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka ili profiliranja
 • Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA osim u svrhe izvršenja međunarodnih ugovora
 • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ova Politika privatnosti, kao i naša internetska stranica, dizajnirana je sa svrhom osiguranja visoke razine zaštite vaših osobnih podataka te će se kontinuirano ažurirati i unaprjeđivati.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 25. kolovoza 2021. godine.


VODITELJ OBRADE

Hrvatski institut za kineziologiju nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao polaznika stručnog osposobljavanja i vanjskih suradnika u ulozi voditelja obrade koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka. Voditelj obrade vaših osobnih podataka je:

Hrvatski institut za kineziologiju

Horvaćanski zavoj 15

HR-10000 Zagreb

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

U skladu s uvjetima javno objavljenog natječaja za upis u program osposobljavanja prijave se obavljaju putem elektroničke pošte a naknadno dostavom izvornika dokumentacije ili putem kontakt forme na našim web stranicama.  U daljnjem postupku upisa, uz podatke dobivene iz dostavljene dokumentacije te od strane Upravnog vijeća Hrvatskog instituta za kineziologiju propisanih i javno objavljenih uvjeta i kriterija razredbenog postupka za upis prikupljamo osobne podatke budućih polaznika programa radi sklapanja ugovora o obrazovanju.

Svi osobni podaci polaznika upisuju se u Andragoški zajednički upisnik podataka (AZUP) kao bazu podataka o ustanovama za obrazovanje odraslih, njihovim programima, nastavnicima i polaznicima,  u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih (NN 17/07) i Pravilnikom o evidencijama u obrazovanju odraslih (NN 129/08).

Web stranica

Iako možete koristiti našu mrežnu stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem naših e-mail adresa, Hrvatski institut za kineziologiju prikuplja informacije o vama. Vaši osobni podaci (vaše ime i prezime, adresa e-pošte) bit će obrađeni i pohranjeni kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. Hrvatski institut za kineziologiju neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup bez vašeg znanja i ako to nije nužno. Podaci će biti korišteni isključivo u svrhe daljnjeg kontaktiranja i odgovora na vaš upit.

Hrvatski institut za kineziologiju putem vlastite web stranice svjesno ne prikuplja osobne podatke djece mlađe od 16 godina bez odgovarajućeg pristanka nositelja roditeljske odgovornosti. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo da nam ne šaljete nikakve osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona ili email adresu e-pošte bez pristanka svojih roditelja ili skrbnika. U svakom slučaju u kojem spoznamo kako smo prikupili ili primili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, a bez privole nositelja roditeljske odgovornosti, takve podatke ćemo bez odlaganja obrisati.

Naše web stranice sadrže veze na druge web stranice i stranice na društvenim mrežama, te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake mrežne stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u ime Hrvatskog instituta za kineziologiju na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka. Ti su poslovni suradnici obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. U okviru svog djelovanja Hrvatski institut za kineziologiju koristi usluge poslovnih subjekata u svojstvu izvršitelja obrada koji obrađuju osobne podatke polaznika programa osposobljavanja, naših zaposlenika i vanjskih suradnika za svrhe ispunjenja zakonskih obveza u području obrazovanja odraslih, računovodstvenih i knjigovodstvenih usluga, IT podrške i održavanja programskih rješenja. Dio podataka razmjenjujemo i ustupamo temeljem zakonskih obveza tijelima javne vlasti poput Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Naša mrežna stranica koristi isključivo neophodne kolačiće za osiguranje funkcionalnosti stranice i ne prikuplja vaše osobne podatke unutar kolačića.

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je Hrvatski institut za kineziologiju prikupio o vama,
 • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje Hrvatski institut za kineziologiju ima o vama,
 • BRISANJA osobnih podataka koje je Hrvatski institut za kineziologiju prikupio o vama,
 • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka,
 • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka ili
 • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni zatražiti ih:

 • osobnim dolaskom radnim danom u vremenu od 09:00 do 15:00 sati u ured Hrvatskog instituta za kineziologiju ili
 • poštom na adresu Hrvatskog instituta za kineziologiju ili
 • emailom na kristina.rodic@kif.hr.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

​PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita. Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136, 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000  Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr Web: www.azop.hr  

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.