Jujitsu

Dobrodošli na web stranicu programa osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja/ice jujitsu-a.

Prijave za upis nove grupe u tijeku.
Podatke mo┼żete dostaviti na:
e-mail: kristina.rodic@kif.hr

Ova razina stru─Źnog osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja/ice JuJitsu-a predstavlja polaznu osnovu za daljnje oblike stru─Źnog usavr┼íavanja i ┼íkolovanja.

Posljednjih nekoliko godina bilje┼żi se znatan porast osoba koje se aktivno bave ili se ┼żele baviti JuJitsu-om stoga je i postala izra┼żena potreba za stru─Źnim kadrovima za realizaciju stru─Źnih poslova osnovne podu─Źavanja osoba koje se bave ovim sportom.

Kako je JuJitsu sport pogodan da se njime bave djeca ve─ç od mla─Ĺe ┼íkolske dobi izuzetno je bitno da treneri budu educirani za provo─Ĺenje kvalitetnog procesa obuke. Trenutno u praksi jo┼í uvijek postoji odre─Ĺeni broj kadrova koji obavljaju stru─Źne poslove, a koji nemaju odgovaraju─çu razinu osposobljenosti. Upravo je cilj navedenog programa osposobljavanja da postoje─çi i budu─çi kadrovi u JuJitsu-u steknu osnovna znanja iz razli─Źitih podru─Źja ovog sporta, a koja su im potrebna za kvalitetno obavljanje istih.

U program osposobljavanja za poslove voditelja/ice JuJitsu-a mo┼że se upisati osoba koja ima:

 • minimalno zavr┼íenu srednju ┼íkolu,
 • navr┼íenih 18 godina ┼żivota,
 • minimalno 5 godina djelovanja/bavljenja JuJitsu-om
 • specifi─Źne vje┼ítine i znanja iz JuJitsu sporta koje je polaznik stekao kroz neformalno u─Źenje i koja dokazuje kroz prijemni ispit.

Kandidati/kandidatkinje su du┼żni prije po─Źetka edukacije polo┼żiti odre─Ĺene testove s kojima se provjerava njihova razina motori─Źkih vje┼ítina i tehni─Źkih znanja i pripremljenosti za pra─çenje programa edukacije.

Kandidati moraju posjedovati sposobnost i spremnost na podu─Źavanje osoba razli─Źitog spola i uzrasta koji ─çe se provoditi u specifi─Źnom okru┼żenju (sportska dvorana ili otvoreni tereni).
Uz navedeno kandidati moraju biti spremni i na obavljanje razli─Źitih oblika podu─Źavanja, a koje su sastavni dio programa osposobljavanja.

Zavr┼íetkom programa osposobljavanja za poslove voditelja/ice JuJitsu-a, polaznici ─çe ste─çi slijede─çe stru─Źne kompetencije:

 • Opisati elementarnu gra─Ĺu ljudskog tijela i osnovnu funkciju zglobova i mi┼íi─ça
 • Opisati osnovne fiziolo┼íke procese u ljudskom tijelu za vrijeme tjelesne aktivnosti
 • Opisati i primjenjivati osnove pedagogije i komunikologije u realizaciji sportske poduke
 • Opisati osnovne principe sportske pripreme i metodike podu─Źavanja u sportu
 • Primijeniti sigurnosne aspekte za┼ítite na radu tijekom provedbe procesa podu─Źavanja u JuJitsu-u
 • Provoditi proces podu─Źavanja u JuJitsu-u s ciljem optimalnog kori┼ítenja prostora i didakti─Źkih pomagala uz elementarno poznavanje principa teorije i metodike podu─Źavanja
 • Provoditi proces usvajanja specifi─Źnih znanja JuJitsu-a primjenjuju─çi po─Źetnu razinu znanja o metodi─Źkim principima rada
 • Koristiti se osnovnim metodi─Źkim postupcima podu─Źavanja elemenata tehnike i taktike te kondicijske pripreme u JuJitsu-u.

Program osposobljavanja od ukupno 304 sata realizirat ─çe se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom.
Redovita nastava:
Teorijski dio programa izvodi se u trajanju od 114 sati, vje┼żbe se izvode u trajanju od 70 sati, a prakti─Źna nastava u trajanju od 120 sati.
Konzultativno ÔÇô instruktivna nastava:
Broj skupnih konzultacija iznosi 79 sati od ukupnog broja sati teorijske nastave planirane u programu. Skupne konzultacije izvode se sa cijelom obrazovnom skupinom i obavezne su za sve polaznike. Individualne konzultacije se provode u trajanju od 35 sati putem e-maila ili neposredno, a prema potrebi polaznika.
Prakti─Źna nastava i vje┼żbe provode se u punom fondu sati. Rad polaznika na prakti─Źnoj nastavi nadzire mentor.