HIK

Hrvatski institut za kineziologiju osnovan je od strane Kineziolo┼íkog fakulteta Sveu─Źili┼íta u Zagrebu 28. svibnja 2015. godine, a u registar Trgova─Źkog suda u Zagrebu upisan je 22. rujna 2015. godine.

Njegova glavna zada─ça je skrb o edukaciji kadrova koji rade u polju kineziologije kao i implementaciji ste─Źenih znanja u gospodarstvu i kroz me─Ĺunarodne projekte te kao takav predstavlja zna─Źajan iskorak i pokazuje svijest o potrebi i odgovornosti odr┼żanja standarda edukacije osoba koje se bave raznim poslovima u polju kineziologije.

Hrvatski institut za kineziologiju obrazuje i educira budu─çe nositelje razvitka kineziolo┼íke struke u praksi, sa naglaskom djelatnosti na cjelo┼żivotnom obrazovanju odraslih ┼íto ─çe rezultirati transferom znanja u primijenjenim podru─Źjima kineziologije kako na podru─Źju Republike Hrvatske tako i na me─Ĺunarodnom planu i time ─çe se uspostaviti jo┼í ─Źvr┼í─ça suradnja me─Ĺu relevantnim ─Źimbenicima u poduzimanju zajedni─Źkih mjera i akcija s ciljem stvaranja ┼íto povoljnijih uvjeta za razvoj i unapre─Ĺenje kineziologije u Republici Hrvatskoj i ┼íire.